Bekijk desktop versie


Wie zijn wij?

Goedkoopinrichten.nl is een webshop gericht op de verkoop van kantoormeubilair tegen scherpe prijzen. Onze filosofie is “goedkoop inrichten is slim inrichten” en met deze filosofie heeft Goedkoopinrichten.nl gekozen voor de verkoop van nieuw, restyle en gebruikt kantoormeubilair. Dit kan bestaan uit bureau's, bureaustoelen, kasten,...

Lees verder

Actievere werkhouding? Kies een zit sta bureau

Vrijdag, 21 oktober 2016 01:58
Actievere werkhouding? Kies een zit sta bureau

Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau is een bureau dat eenvoudig in hoogte verstelbaar is, zodat er staand achter gewerkt kan worden. In de praktijk betekent het dat er eens in de 2 uur een kwartier staand gewerkt wordt, maar dit is natuurlijk sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Helaas is het nog niet wetenschappelijk aangetoond dat een zit sta bureau bijdraagt aan het verminderen van ziekteverzuim, echter het moge duidelijk zijn dat een zit sta werkplek als zeer plezierig wordt ervaren en het nieuwe werken daarmee ondersteund wordt.


Klanten aan het woord

"Een zit sta werkplek geeft mij inspiratie! Door van werkhouding te veranderen, kijk ik anders naar mijn collega's en geeft me naast een pro-actieve werkhouding een boost om mijn werk anders te organiseren"

"Een zit sta bureau onderbreekt mijn statische zithouding, waardoor mijn rugklachten wegblijven"


Het draagt bij aan een prettige en ergonomische werkplek
- door een actievere werkhouding 
- door 20% meer energieverbranding (in vergelijking tot zitten)

De opmerking die hierbij geplaatst dient te worden, is dat lang staan veel energie kost en na lang staan mensen gaan leunen of hun lichaam op slot zetten. Een zit sta houding vergt dan ook de discipline om een actieve werkhouding aan te nemen en de normale (lichamelijk actieve) activiteiten buiten het werk voort te zetten. 
Voor meer informatie zie artikel NRC leuk zo een zit sta bureau maar werkt het?  

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een sta bureau

Er zijn veel producten op de markt die niet volledig voldoen aan de normen om staand te kunnen werken. Deze bereiken niet de juiste hoogte, omdat deze niet voor de nederlandse markt geproduceerd. Om de juiste hoogte te berekenen, gaat u als volgt te werk. Ga taan en meet vanaf de grond tot de onderkant van de elleboog. Dit is de hoogte die u minimaal nodig heeft om staand te kunnen werken.

Er zijn 2 soorten bureaus te onderscheiden:

Slinger verstelbaar zit sta bureau

Voordeel: Een slinger verstelbaar bureau is vaak voordelig in prijs.  
Nadeel: Het kost iets meer tijd en moeite om het bureau op de juiste hoogte in te stellen, al zijn er slinger verstelbare bureaus die een extra versnelling in de slinger hebben.

Elektrisch verstelbaar zit sta bureau

Voordeel: Eenvoudig te bedienen met 1 druk op de knop in te stellen op de hoogte die gewenst is. 
Een elektrisch verstelbaar zit sta bureau is optioneel verkrijgbaar met memory display met zichtbare hoogte, waar u 4 standen in kunt opslaan en bij stroomverlies geen resetprocedure nodig (dit kost erg veel tijd)
Nadeel: stroomtoevoer nodig

Doordat u van houding verandert van zitten naar staan, is de afstand tussen ooghoogte en bureaublad verschillend. Dit kunt u eenvoudig opvangen met een monitorarm. Kies hierbij voor een deugdelijk afgestelde monitorarm met gasveer, welke met een minimale krachtsinspanning verstelbaar is, zodat u makkelijk van werkhouding kunt veranderen.

Geeft uw werk ook een boost en kies voor een zit sta bureau!

Wilt u meer weten over complete kantoorinrichting? Neemt u dan contact op met onze klantenservice of breng een bezoek aan onze showroom in Zaandam.

Bijpassende producten: 
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten